• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дончев: ГЕРБ има повече от един кандидат за всяка министерска позиция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Относно санкциите „Магнитнски” следва да се направи по-дълбок анализ

  За всяка министерска позиция, дори и за министър-председател, имаме повече от един възможен кандидат, коментира пред Нова тв заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той уточни, че Даниел Митов бе номиниран за премиер в рамките на изтеклия парламент, но е възможно да бъде издигнат пак.

  „Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори”, увери Дончев. Той отрече констатацията на водещия, че ГЕРБ е в изолация. По думите му анализите на експерти показват, че има атомизация на политическия живот, където никоя политическа сила не иска да работи с друга. Това Дончев изтъкна като реален проблем.

  „Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е програмата ти да бъде реализирана. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали”, припомни заместник-председателят на ГЕРБ и цитира публикация от 2014г., според която ГЕРБ ще е основен „трупен донор“ на останалите партия.

  Относно санкциите „Магнитнски” Дончев посочи, че трябва да се направи по-дълбок анализ.

  „Ако тук държавата търпи укор, той е, че дневният ред на обществото – това, което се коментира и вълнува хората, не е станало дневен ред на институциите. Дългосрочният ефект е, че всяка политическа сила ще бъде безкрайно внимателна с кои лица работи или включва в своите редици”, смята Томислав Дончев.

  Той припомни, че „звездата“ на Делян Пеевски и Васил Божков е изгряла много по-рано от влизането на ГЕРБ във властта. Затова заместник-председателят на ГЕРБ отчете като комуникационен недостатък това, че партията е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание.

  „Аз не мисля, че САЩ са насочили съмненията си към Борисов, за това, че е корумпиран от Васил Божков. Ако ставаше дума за Борисов, щеше да го пише директно. Останалите коментирани за политически лидери са от по-малка височина и може би затова не се споменава конкретно име”, допълни Томислав Дончев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg