• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация за 30-годишен за незаконна сеч на дървесина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общо 5 са били отсечените от горския фонд дървета от вида зимен дъб

  За незаконна сеч на дървесина, Варненският районен съд наложи наказание „пробация“.

  Деянието е извършено на 17 юли миналата година, в землището на село Старо Оряхово, от територията на Териториално поделение „Държавно ловно стопанство Шерба”. Вечерта на посочената дата горски служители при обход чули шум от моторни триони и щом приближили мястото забелязали силуетите на трима мъже да прехвърлят отрязаните дървета на купчини. Те ги осветили с фенер при излизането им към черния път и тогава тримата мъже хвърлили трионите и побягнали в различни посоки. 30-годишният подсъдим, който също носел трион се спънал и бил задържан на място от горските.

  Общо 5 са били отсечените от горския фонд дървета, равняващи се на около 9 кубични метра дървесина от вида „зимен дъб”, на обща стойност за близо 800 лева.         

           Подсъдимият призна вината си по повдигнатото му обвинение, че в съучастие като извършител с две неустановени по делото лица, без редовно писмено позволително е извършил сеч от горския фонд. 30-годишният мъж има предходна съдимост. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, му бе наложено наказание „пробация“.  За срок от една година той следва да изпълнява задължителни пробационни мерки – да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. В тежест на подсъдимия са и направените разноски по делото.

  Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg