• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Боряна Димитрова: Шоуто на Рашков и Минеков измести шоуто на Мая Манолова в НС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Повечето хора предпочитат следващ кабинет с не дълъг живот пред служебния

  „Повечето хора виждат следващия кабинет с не особено дълъг хоризонт на действие, но е предпочитан пред продължаване на работата на служебното правителство“. Това каза в предаването „Неделя 150“ Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“.

  Според нея формула на управление на ИТН, ДБ и ИМВ няма да е политически кабинет, а експертен. Това звучи много атрактивно за една част от хората, въпреки случаите на „не много благоприятни за България подобни кабинети“.

  „Има един парадокс, който идва от една страна от разкритията, които се появиха и от друга – с усещане за агресия и липса на уважение към хората. Метафорично да се изразя – шоуто на Бойко Рашков и Велислав Минеков измести шоуто на Мая Манолова в НС. Вниманието на хората и медиите е насочено към служебния кабинет, а не на предлаганото от партии“. Според Боряна Димитрова, като партиите не успеят да привлекат отново вниманието на хората на терена на политическата конкуренция, активността на изборите може да малка.

  Иначе тя определи като „много динамични факторите, които влияят върху общественото мнение. Отдавна не си спомням кампания, в която събитията се движат на забързан каданс. Много разнопосочни събития влияят“. Тя очерта някои ключови интриги във вота:

  „Първата интрига е за първото място заради малката дистанция между ГЕРБ и ИТН. Втората интрига е какво ще бъде съотношението между електоралната подкрепа за т.нар. партии на протеста“.

  Има индикации за сближаване на ИТН и ДБ. Според нея по – близки резултати за партиите на протеста, биха дали по-голям шанс за диалог след изборите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg