• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Коалиция ГЕРБ/СДС – Варна представи отбора си с №5 за предсрочните парламентарни избори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних представи официално пред медиите кандидатите за депутати от коалиция ГЕРБ/СДС от 3 МИР за предсрочните парламентарни избори. Водач на листата е успешният здравен министър от правителството на Бойко Борисов, който преведе страната през втората и третата вълна на най-тежката криза. Втори е Юлиян Станев, главен художествен ръководител на ансамбъл „Варна“, от години емблема на града ни. На трето място е варненецът и също успешен министър на младежта и спорта в правителството на Борисов –Красен Кралев. На четвърто място в листата е административният секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов, след него е д-р Лидия Маринова, човек посветил професионалния си път на здравеопазването и социалните дейности, бивш зам.-кмет и настоящ общински съветник. В листата са и председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Бранимир Балачев, общинските съветници Мартин Андонов и Юлияна Боева, районният кмет на „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов, общинските ръководители на ПП ГЕРБ –Провадия и ПП ГЕРБ-Вълчи дол Димо Димов и Димитър Тодоров. Представител на гражданската квота е Данко Калчев, председател на фондация „Белославско стъкло“, която съхранява подводницата „Слава“ и я превърна в посещаем музей. Инциатор е с визия и проект за втори мост, така необходим за развитието на града ни и за реализацията на АМ“Черно море, каза Иван Портних. Той посочи, че една трета от кандидатите са млади хора до 35 години. Студентите са Славена Точева и Мирослав Георгиев от Аврен. Новото лице е Мария Димитрова, възпитаничка на ВВМУ „ Н.Й.Вапцаров“. В листата има представители на всички професии – лекари, IT специалисти, финансисти, предприемачи , юристи, мениджъри, инженери, икономисти. Представители на коалиционните партньори СДС и Гергьовден са доц.д-р инж.Медиха Мехмед-Ханза, университетски преподавател, и Ирина Делчева, мениджър.

  „Надявам се, че нашите кандидати отново да спечелят доверието на съгражданите ни. Ще водим позитивна кампания, насочена към политики в полза на Варна и региона във всички сфери на социално-икономическия живот. Надявам се този път да има дебат за политики по ключови проблеми и приоритети, а не със зададен от опозицията негативен тон и фалшиви новини. В програмата ни и в ангажиментите, които поемаме пред варненци и жителите на област Варна, естествено остават – развитие на градската среда, развитие на важни за града проекти, както казах – доизграждането на АМ „Хемус“, защото тя е ключова за развитието на Варна, но и на цяла Североизточна България. Втори мост над езерото, АМ „Черно море“, който ще даде наистина сериозен тласък и на града и на региона, новата индустриална зона, която ще даде възможност да се открият много нови работни места с производства, с по-висока стойност. Естествен приоритет ни остава и градската среда, това, което продължаваме да правим във всички региони на града, имаме още много работа в тази посока. Разбира се ключови проекти като разширяването на бул. „Цар Освободител“, който ще даде едно наистина облекчаване на трафика в целия град. И всичко това, което сме поели като ангажименти още в предната кампания за развиването на градската среда. Безусловно Варна е туристически град и каузата ни Варна – дестинация черити сезона е основен приоритет и в тази ни област, така че съм убеден, че потенциалът на града, който имаме, с богато културно-историческо наследство, с природните дадености, с инфраструктурното развитие, с подобряването на градската среда, с развитието на различни сектори в социално-икономическия живот ще доведе до наистина превръщането на града ни в атрактивна дестинация не само за летен отдих, а всъщност да бъде Варна през всичките 4 сезона.

  Водачът на листата на коалиция ГЕРБ/СДС –Варна проф.д-р Костадин Ангелов каза : „Влизайки в залата прочетох думите „Смелост, стройност и солидарност“, които ми направиха изключително впечатление. Да, ние сме смели да вземаме най-трудните решения и бих казал в най-трудните моменти за страната. Стройни са нашите редици и с тях сме сигурни, че победата на 11 юли ще бъде наша. Солидарни сме с проблемите на хората и ги претворяваме в решения, за които носим отговорност.“
  Красен Кралев заяви : „ За мен е чест да бъда номиниран за кандидат за народен представител от град Варна. За мен това е най-добрата оценка за дейността ми като министър за последните 7 години. Ние от СДС /ГЕРБ сме гарант за демокрацията в България. Нашата мисия, нашата визитна картичка и нашата съвест са всичките тези 850 000 българи, които ни дадоха подкрепа след тази безпрецедентна кампания на омраза, която се разгърна срещу нас през последните месеци. Ние знаем какво се иска от нас. Знаем, че България има нужда от сигурност, спокойствие и стабилност и ще го дадем. Надявам се на още по-силна подкрепа на нашите съграждани от нашия регион, надявам да сме с още по-голяма победа през идния месец.

  След представянето на листата кандидатите за депутати от ГЕРБ/СДС –Варна посетиха храм „Св.Успение Богородично“, чийто и втори купол блесна след ремонт със средства от правителството на Борисов, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и успех.


  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg