• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Човек на ДБ от акцията в „Росенец“ участва в схема за строителство на екоплаж “Корал”? (ВИДЕО)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Димитър Георгиев Найденов от „Да, България“, известен участник в политическата акция „Росенец“, се оказа активен участник в схема за строителство на защитения плаж “Корал”. Това се твърди във видео, публикувано в YouTube от организацията „Корал завинаги“.

  Найденов е участвал с фирмата си „Сената“ в борда на директорите на фирма „Витатур Инвест“, свързана с бизнесмена Сава Чоролеев.

  Същият Найденов е собственик на „Зенит Комерс“ и (към онзи момент) прокурист на „Витатур Инвест“ – която е избрана за строител на планирането от „Ибердрола“ (испански инвеститор) вилно селище на плажа.

  Оказва се, че покрай сделката с испанската „Ибердрола“ незабелязано са влезли и други свързани лица. „Зенит комерс“ получава 720 000 евро комисионна за посредничество в сделката с испанците. Самият Найденов се изтегля от позицията на прокурист на „Витатур“ веднага след изборите за местна власт 27 октомври -3 ноември 2019 г. С решение от 26.02. 2018 г. принудителната административна мярка – забрана за строителство на терените на Корал побеждава във Върховния административен съд.

  „Единственият шанс за промяна на обстоятелствата и отваряне на възможност за строителство до екоплажа остава бъдещият общ устройствен план на Царево. На г-н Чоролеев му трябва човек във властта“, се посочва още в публикацията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg