• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  За първи път във Варна: Бели и черни лопатарчета се родиха в зоопарка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Всичките 5 малки еленчета са се появили на бял свят в рамките на 3 дни

  Лошото време не попречи на нашите елени лопатари да родят всичките си 5 малки за по-малко от 3 дни, похвалиха се в страницата си в социалните мрежи от екипа на Варненския зоопарк.

  “Много се радваме да обявим, че за първи път в нашия зоопарк се раждат едновременно и бяло, и черно лопатарче! Бялото бебе е рожба на нашата двойка бели елени. От друга страна, черното бебе е рожба на родители с нормална окраска, но по-високите нива на меланин/черен пигмент/ в неговия организъм водят до появата на по-тъмната му окраска”, разказват още от екипа на зоологическата градина.

  “Всички малки са в добро здраве и обичат да се крият из своето местообитание през деня. В този аспект искаме да Ви помолим, ако има малко застанало до оградата, да не го пипате. То има уникална миризма, по която майка му го познава, и ако го докоснете, тя може да не го приеме след това”, съветват от Зоологическата градина.

  Преди дни във варненския зоопарк се родиха и 5 виетнамски прасенца. Малките се справят чудесно в обкръжаващата ги среда и вече са направили първите си стъпки навън.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg