• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Засилват проверките за нерегламентиран превоз на пътници до морските курорти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От началото на годината 77 превозни средства са спрени от движение заради нарушения

  Служебният министър на транспорта Георги Тодоров е разпоредил с наближаването на летния сезон да се засилят проверките и около морските курорти, информира Нова телевизия.

  От началото на годината 77 превозни средства са спрени от движение заради извършването на нерегламентиран превоз на пътници, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Бойко Рановски.

  Случаите са предадени на районната прокуратура. С промените в Наказателния кодекс от края на миналата година, нерегламентирания превоз се приема за престъпление.

  “Обикновено или пред наш служител или пред служител на МВР пътуващите са дали писмени сведения, в които са заявили, че са платили превоза до съответната държава. Тези случаи са основно за превози от България до други европейски държави. Ние по наша линия сме съставили акта, установили сме нарушението, приложили сме сведения от пътуващите, че са заплатили това пътуване и сме наложили принудителна административна мярка, каквито са ни правомощията по Закона за автомобилните превози. С наближаване на летния туристически сезон, и това е една от темите, която беше обсъждана при министъра, да започнат такива масови проверки и по летищата в близост до курортните комплекси, където има много нерегламентирани превози”, каза Бойко Рановски.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg