• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Биков: Фирмата на шефа на НАП се е занимавала с източване на ДДС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия по отношения на Спецов, заяви представителят на ГЕРБ

  Във вторник от ГЕРБ поискаха финансовият министър Асен Василев да отговори дали се проверяват твърденията, че директорът на НАП Румен Спецов е прехвърлил на фиктивен купувач своя фирма със задължения.

  „Няма как да катастрофираме с тази наша теза, защото ние коментираме фактите. А те са следните: продава се фирма, в която има оборот от 6 млн. лв. В същото време в нея няма хора, наети на работа. След това идва един човек, който притежава още 23-24 фирми с огромни задължения и я купува за 500 лв. Това води към едни подозрения, че фирмата на г-н Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС. След това е била продадена на малоимотен човек”. Това обясни в ефира на Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

  „Предприели сме съответните действия по отношение на г-н Божков. Сега очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия по отношения на Спецов”, поясни той.

  Биков коментира и видеозаписа, на който се вижда как бившият митнически шеф Петко Петков предава плик на президентския секретар Пламен Узунов по време на разговор в столично заведение.

  „Предстои да видим последствията от тази среща. Очевидно никой не е в състояние да каже какво е имало в плика”, каза още Биков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg