• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съдят млада жена, откраднала портмоне и изтеглила пари от чужда банкова карта
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ако бъде призната за виновна, може да бъде наказана с до 8 години затвор

  21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за две престъпления – кражба на дамско портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта без съгласието на притежателя й, в условията на продължавано престъпление.

  На 20 декември 2019 година обвиняемата влязла в магазин за хранителни и битови стоки, намиращ се в ж.к. „Владислав Варненчик“ във Варна. Бързо забелязала жена, която носела голяма дамска чанта, и се насочила към нея с цел да я обере. Използвала като прикритие различни стоки от магазина, които се престорила, че разглежда, и успяла да измъкне портмонето на нищо не подозиращата си жертва. След това бързо се отдалечила, докато разглежда какво съдържа откраднатата вещ. Прибрала намиращите се в нея пари – 782 лева, и напуснала магазина.

  В портмонето се намирала и банковата карта на потърпевшата от посегателството заедно с написан на листче ПИН код към нея. Н.Т. веднага намерила банкомат и започнала да тегли пари. Успяла да реализира пет транзакции и изтеглила сумата от 1700 лева.

  21 – годишната жена е осъждана. За кражбата по чл.194, ал.1 от НК, извършена от жената, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ до осем години, а за използването на чужд платежен инструмент – престъпление по чл. 249, ал. 1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

  Предстои делото срещу Н.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg