Красен Кралев и Десислава Атанасова посетиха туристическото изложение "Уикенд туризъм"

Русе трябва да се развие като притегателен туристически център, заяви Кралев

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев и Десислава Атанасова, която е втора в листата за предстоящите парламентарни избори, посетиха XVI Туристическо изложение "Уикенд туризъм" и XIII Фестивал на туристическите забавления и анимации.

Изложението стартира в сградата на Доходно здание и пространствата на пл. „Свобода“. В него традиционно се включват десетки участници, в т.ч. хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна, които представят дейността си.

В трите дни на площад "Свобода" ще бъдат разположени и занаятчийски работилници от Русенската задруга на майсторите, както и разнообразни атракциони. Русенци и гостите на града се насладиха и на VI-ти Биг Бенд парад, с участието на биг бенд оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Плевен.

"Русе е град, който във визитката си пази над 100 неща, случили се за първи път тук. Заради архитектурата си от години е наричан „малката Виена". Всичко това може да допринесе за развитието му като притегателен туристически център", заяви Красен Кралев. По думите му, основните цели в сектора за следващия управленски мандат са съхранението, възстановяването и гарантирането на развитие на туризма у нас в новите реалности, както и утвърждаването на България като предпочитана туристическа дестинация.

Десислава Атанасова от своя страна заяви, че трябва да се привлекат туристите от круизните кораби да остават тук в Русе, където има прекрасен музеен комплекс.

В програмата си ГЕРБ предлага подобряване на инфраструктурата и енергийно обновяване на местата за настаняване; развитие на екологичната мобилност и устойчивост; разработка и утвърждаване на „умни" дестинации внедряване на интелигентното управление на туристическите потоци; създаване на Национален туристически информационно-комуникационен център.

Туристическите атракции - публична държавна собственост, ще бъдат приоритетно финансирани, за да се популяризират и развият.