• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ЛЪСНА ЛЪЖАТА: Стъки не е взимал милиони от ММС, както твърдеше говорител на правителството
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пуснатата в общественото пространство манипулация, че шефът на ММА федерацията Станислав Недков – Стъки е взимал едва ли не милиони от ММС в последните години, получи нужния отговор. Оказа се, че това изобщо не е така, а признанието дойде от служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

  Той бе принуден да приеме в кабинета си лично Стъки, както и дошлите с него практикуващи ММА деца и техните родители. Те поискаха среща с министъра, за да бъде опровергана манипулацията на говорителя на служебното правителство Андон Кутев от преди няколко дни. Стъки поиска министърът да се извини за това.

  “Това не са мои думи, аз отговарям за това, което съм казал”, измъкна се Кузманов. Той все пак призна, че според документите за последните 4 години ММА федерацията е взела общо малко над 800 000 лева. Стъки показа документ, че за 2021 година неговата организация ще получи 180 000 лева от министерството.

  “Тези пари, разбира се са недостатъчни, но все пак сме благодарни на предишното ръководство на ММС, че са ни отпуснати. Ние имаме 27 клуба в цялата страна и това ни позволява да подпомагаме тяхната дейност. Що се отнася до парите по младежката програма за борба със зависимостите, то ние сме взели доста малки суми, много далеч от цитираните “милиони” от жълтия глашатай на президента Румен Радев Андон Кутев”, заяви Станислав Недков. Той допълни, че спортистите от неговата федерация са донесли над 320 медала за България от международни състезания през последните години.

  “Няма да допуснем подигравка с тези деца и техните мечти да бъдат отнети, няма да допуснем те да бъдат изчегъртани. Нито един човек няма да позволя да пострада от федерацията заради лъжите и манипулациите на Кутев и Кузманов”, допълни Стъки.

  Той допълни, че дава говорителят на правителството на съд за клевета. Междувременно някой бе подал сигнал и пред ММС бяха забелязани няколко полицейски коли и бусове. Служители на реда пък започнаха да искат лични карти на дошлите със Стъки деца и младежи, техните родители, както и на отразяващите журналисти. След техния протест, обаче, униформените се отказаха от това.

  “Този безсрамен човек Кутев, е бил няколко мандата депутат от БСП. Искам да ви припомня, че през 2005 година, когато неговата партия дойде на власт, спортът бе принизен до една агенцийка с председател Весела Лечева. При правителството “Орешарски” същата БСП разреши на Местан да назначи любовницата си за министър. Ето това е отношението им към спорта”, допълни Станислав Недков – Стъки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg