• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Близо 30 варненски ученици се записаха за безплатната Лятна академия “Заедно в час”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Срокът за записване е до 30 юни

  Близо 30 ученици от Варна и областта вече са се регистрирали за безплатната Лятна академия на фондация “Заедно в час”, а срокът за записване се удължава до 30 юни. До момента от цялата страна и чужбина са се записаните са повече от 400.

  Събитието, което традиционно осигурява качествени и интересни летни занимания за учениците от 1 до 12 клас, за втора поредна година се провежда онлайн заради пандемията от коронавирус. Това обаче позволява на повече деца да се включат в заниманията.

  Варна е на трето място по брой регистрации на ученици за академията след София и Пловдив. Следват областите Бургас, Велико Търново и деца, които учат извън България по брой регистрации.

  Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заниманията са изцяло безплатни за учениците, като единствено е необходима предварителна регистрация от родител на сайта на организацията и достъп до интернет и устройство (смарт телефон, таблет или компютър) в периода на академията от 26 юни до 12 август.

  Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Заниманията са подготвени така, че да насърчават активността и ангажираността на всички ученици, да стимулират откривателския дух на учениците през работа по проекти и възможността да откриват нови възможности да учат и да напредват в развиването на знания и умения.

  Силен акцент и тази година ще бъде и социално-емоционалното учене и развиването на емоционална интелигентност освен академичен напредък.

  По време на академията за първи път родителите имат възможност да избират дали да запишат децата си в класа, който завършват в момента или в класа, който им предстои да бъдат от септември. По този начин учениците могат да наблегнат повече на запълване на пропуски в знанията от тази учебна година или на подготовка за следващата.

  В академията са включени още тематични дни и клубове по интереси, водени от ученици и учители. В тях учениците могат да разказват и обучават своите връстници по определена тема с подкрепата на своите учители. Сред клубовете от миналата година имаше “Кулинарни експерименти”, “Астронавти”, “Екология”, “Открий писателя в теб”, “В света на музиката”, “Предприемачи” и много други.

  В следобедните часове учениците също ще имат възможностпо желание да се включват в различни безплатни занимания, предоставени от партньори на “Заедно в час” като школи по програмиране, читателски срещи и други самостоятелни задачи. За родителите са предвидени две родителски срещи (преди и по време на академията), както и своевременно инвидидуално споделяне за напредъка на всяко дете.

  Лятната академия се провежда безплатно за учениците благодарение на дарения от редица индивидуални, корпоративни дарители и партньори.

  Фондация “Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма “Училища за пример”, която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

  “Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg