• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф. д-р Костадин Ангелов: За спирането на държавата ще плащаме всички
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ако ще правим всичко на инат в България, няма да постигнем нищо, подчерта бившият здравен министър

  На 11 юли изборът за нов парламент ще бъде съдбоносен, от него ще зависи бъдещето на България. Повече от месец страната буксува. За спирането на държавата ще плащаме всички. Това заяви пред пълната зала в читалището на село Приселци, община Аврен, проф. д-р Костадин Ангелов, бивш здравен министър от правителството на Бойко Борисов и водач на листата на листата на коалиция ГЕРБ/СДС –Варна. Той изтъкна, че не обича да дава обещания, а да поема ангажименти.

  Той припомни, че без причини новото ръководство на АПИ спря строителството на АМ „Хемус“, която е изключително важна за икономическото развитие на цяла Северна България. Ако ще правим всичко на инат в България, няма да постигнем нищо. Има две партии в страната ГЕРБ и антиГЕРБ, като първата създава, а втората само разрушава, каза още проф. д-р Костадин Ангелов. Харвардските далаверджаии и тази Хунта върнаха страната ни с 20 години назад във времето, изразиха тревогата си хора в залата, възмутени как стари и компрометирани кадри на политическата сцена се заявяват като нови лица и изразители на младите хора.

  Той подчерта, че приоритет в здравеопазването ще бъде доплащането за лечение да бъде възможно най-малко и всяка година да се увеличава бюджетът на НЗОК . Проф. д-р Ангелов изрази възмущение, че служебното здравно министерство щяло да прави реформа: „България е парламентарна република, за да се предлага реформа, тя трябва да се обсъди от всички парламентарно представени партии, в необходимите комисии, как така назначени от президента ще правят реформа ?!“. В същото време, когато здравната криза не е отминала, нищо не се прави и картината с ковид през септември-октомври ще бъде неблагоприятна.

  Проф.д-р Костадин Ангелов заедно с кандидатите за народни представители от варненската листа на ГЕРБ/СДС д-р Лидия Маринова, Славена Точева, Николай Малев и с кмета на Община Аврен Емануил Манолов се срещнаха с хората в селата Дъбравино, където има нов здравен комплекс, в Царевци –в реконструираната църква „Св.Св.Константин и Елена, посещавана от Христо Ботев и Васил Левски, и в обновената детска градина.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg