• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кралев: Здравеопазването ни е стратегически и национален приоритет!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Всеки българин трябва да има равен достъп до здравни грижи, подчерта той

  “Здравеопазването ни е стратегически и национален приоритет! През последните години изведохме на преден план кадровото стабилизиране на здравната система и финансовата обезпеченост на сектора”. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев по време на среща с ръководители на лечебни заведения в дунавския град. В срещата участва и Десислава Атанасова, която е втора в листата за народни представители, както и с ръководителя на клуб „Медик“ към ПП ГЕРБ – Алисе Муртезова.

  “Благодаря на всички присъствали за активността и конструктивните предложения! Въпреки че не съм практикувал като лекар, се чувствах сред колеги”, коментира Кралев.

  Всеки българин трябва да има равен достъп до съвременно здравеопазване, затова сме мотивирани да предложим инициативи, които да се поемат от държавния бюджет, подчертава Кралев и посочва:

  – Мобилни лекарски и зъболекарски екипи за всеки и навсякъде – пълно оборудване и финансово осигуряване на 30 мобилни екипи, организирани от университетските и областните болници, оборудвани със съвременна диагностична техника и консултации с възможностите на телемедицината;

  – Разкриване на денонощни пунктове за лекарства във всеки общински център. Достъпно и комплексно здравеопазване;

  – Изграждане на Национална детска многопрофилна болница;

  – Въвеждане на нови национални скринингови програми за ранна диагностика на онкологични заболявания. Така ще се постигне ефективен контрол върху основните причини за смъртност и подобряване на демографските показатели на населението.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg