• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глобиха 19-годишна, опитала да задигне дрехи от варненски мол
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  При проверката у девойката са открити и пакетчета с метамфетамин

  Глоба бе наложена на 19-годишна, направила опит за кражба на дрехи от варненски мол и държала наркотик, съобщават от пресцентъра на варненския районен съд.

  Опитът за кражба е извършен на 4 януари миналата година от търговски обект на популярна търговска марка в един от моловете в града. На тази дата подсъдимата девойка, заедно с бивш свой съученик, влязла в магазина, под предлог, че трябва да избере подарък за рожден ден на своя приятелка. Тя взела единични бройки от определени артикули и влязла в пробната, като помолила своя познат да и даде раницата си. В пробната подсъдимата премахнала обезопасителните чипове срещу кражба от рокля, тениска, шал, обеци и гривна, след което облякла под своите дрехи тениската, а останалите стоки, на стойност под 100 лева, напъхала в раницата. Тя отишла на касата да заплати една единствена дреха, но междувременно действията й се сторили подозрителни, били сигнализирани полицейски служители на територията на комплекса, които на изхода извършили проверка и установили откраднатите стоки. При проверката у девойката са открити и пакетчета с метамфетамин, на стойност около 6 лева.

  Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. 19-годишната е с чисто съдебно минало. Двете деяния представляват маловажен случай, като след групиране на определените наказания, Районният съд във Варна наложи на подсъдимата глоба в размер на 300 лева. Тя трябва да заплати и направените разноски по делото.

  Съдебният акт е окончателен.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg