• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 1100 са ваксинираните срещу COVID- 19 в пунктовете на РЗИ-Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Издадени са 110 предписания за поставяне под карантина

  В имунизационния кабинет към РЗИ- Варна и в изнесените ваксинационни пунктове са извършени 1143 имунизации срещу COVID-19 в периода от 11 до 17 юни. В имунизационния кабинет към инспекцията са поставени и 3 ваксини за жълта треска.

  През почивните дни и през седмицата изнесени ваксинационни пунктове работят в МОЛ Делта планет и Гранд МОЛ Варна.

  Извършени са 62 епидемиологични проучвания на положителни на COVID-19 лица и на 28 лица с други инфекциозни заболявания.

  Издадени са общо 110 броя предписания за поставяне под карантина на положителни на COVID-19 лица, контактни лица, хоспитализирани и дехоспитализирани след проведено болнично лечение. Няма наложени административни санкции.

  За изтеклата седмица за Област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 39 лица срещу 71 лица от предходната седмица. Починали са 9 пациента с коронавирус.

  Броят на регистрираните чревни инфекции е 14 случая срещу 14 от предходната седмица, представени от 5 лица с колиентерити, 8 лица с ентероколити и 1 лице с вирусен хепатит.

  От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ има регистрирани 14 лица срещу 13 за предходната седмица. За настоящата седмица са регистрирани 13 лица с варицела и 1 случай на скарлатина.

  През настоящата седмица са регистрирани 230 пациенти с остри респираторни заболявания, срещу 320 от предходната седмица.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg