• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карантинираха 700 пътника, пристигнали на Летище Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  4973-ма пристигнали от чужбина са предоставили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19

  8524 пътника са пристигнали на летище Варна в периода от 11 до 17 юни. 4973 от тях са предоставили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19. Издадени са 700 предписания за поставяне под 10 дневна карантинана на лица пристигащи на територията на България, съобщават от РЗИ-Варна.

  164 пътници са представили документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 – за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-ия до 180-ия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

  2125 пътника са представили документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. 7 пътника са представили декларация за транзитно преминаване през територията на България.

  За периода са пристигнали 555 деца под 5 годишна възраст.

  Служители на отдел Държавен здравен контрол са проверили 91 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в детски градини, кухненски блокове, училища, здравни кабинетисолариум, сауна, фитнес зали, салони за красота, фризьорски салони, хипермаркет, игрални зали, магазини за хранителни стоки, ресторанти и др.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 9 проверки, от тях 7 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ и 2 в лечебни заведения за болнична медицинска помощ. Няма констатирани нарушения, съобщават от РЗИ-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg