• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  РИОСВ-Варна състави акт на община Аксаково за нарушения на регионалното депо
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимката е илюстративна

  Те са констатирани при извършената на 3 юни проверка

  На община Варна е изпратена покана за съставяне на АУАН по Закона за управление но отпадъците. Експерти от РИОСВ-Варна на 17 юни съставиха акт за установяване на административно нарушение (АУАН) на община Аксаково в качеството й на оператор на „Регионално депо за неопасни отпадъци за общини Варна, Аксаково и Белослав“, включващо Клетка 1, с. Въглен, общ. Аксаково.

  Нарушенията са констатирани при извършената на 03.06.2021 г. проверка на депото след постъпили в инспекцията жалби за извозване на отпадъци, образувани на територията на община Варна.

  Дейностите на „Регионално депо за неопасни отпадъци за общини Варна, Аксаково и Белослав“ се извършват въз основа на издадено от Изпълнителна агенция по околна среда с комплексно разрешително (КР) №461-Н0/2013 г. на община Аксаково – оператор на депото.
  При проверката е установено неизпълнение на условия в разрешителното, а именно – депониране на отпадъци на депото над определения 24-часов капацитет и без тяхното предварително третиране. Това е нарушение на Условие 4.1. и Условие 11.2.2.7. от комплексното разрешително.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg