• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Трите прасенца” и “Златната рибка” радват малките ценители на кукления театър във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Планирани са за Откритата сцена, но при нужда ще бъдат преместени на закрито

  Две срещи с “Трите прасенца” в съботния ден са планирали за малките си почитатели от Държавния куклен театър във Варна. Те ще започнат от 11 и 12 часа.

  “Ще можете да играете и в закритата зала, ако времето е дъждовно и не можем да се забавляваме на откритата сцена!Прасенцата не биха могли да си построят къщичката без вашата помощ”, отбелязват от екипа на кукления театър.

  Автор и режисьор на спектакъла “Трите прасенца” е Вера Стойкова, сценографията е на Адриана Добрева и Венцислав Марков, музиката – на Иван Кръстев, а в ролите са актьорите Иван Шумаров, Даниел Добрев, Валентин Митев-син, Боян Стоянов, Красимир Добрев, Галин Гинев, Таня Жекова, Веселина Калчева, Евгения Василева.

  “Помогнете на трите прасенца да построят къщичките си и ги спасете от вълка, влезте заедно с тях в приказката и сами ще станете нейни герои”, призовават от екипа на театъра. Децата ще бъдат посрещнати от Горската фея и нейните помощнички Птички-гургулички. Игрите продължават по мостчето над реката, между цъфналите дръвчета, покрай Дърваря и Плашилото, та чак до края на приказката!

   

  Снимка:
  Борислав Бъчваров

  Неделният избор за малките ценители на кукления театър във Варна е “Златната рибка”. Представлението отново е планирано за откритата сцена, от 11 часа. Подходящо е за деца над 3 години.

  “Живял дядо със своята баба край морето синьо и дълбоко…”

  Театралната магия съживява тази любима на поколения деца Пушкинова приказка, за да ни напомни още веднъж, че хората, водени от прекомерна алчност, накрая остават пред пробитото вехто корито.

  Постановката е на Валерий Левченко, сценография Коста Ортодоксов, музика Михаил Гузиков. В ролите са: Галин Гинев, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Таня Жекова, Таня Велянова.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg