• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Русия пуска полетите до България от 28 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Българското посолство и консулски служби работят и издават визи на руснаците

  Оперативният щаб на Руската Федерация взе решение да възобнови полетите до България от 28 юни. От тази дата ще се извършват също полети до  САЩ, Белгия, Ирландия, Италия, Йордания, Кипър и Северна Македония, информира РИА Новости.  Новината обяви вицепремиерът Татяна Голикова.

  От 22 юни ще бъде подновен въздушният трафик между Русия и Турция.

  Още в края на миналия месец Румяна Юксел, управител на “Аква тур БГ”, която е представител на руския туроператор “Пегас туристик” обяви пред TravelNews, че тръгват чартърите до България. Тогава тя посочи, че полетите ще започнат в края на юни до българското Черноморие. Първите планирани са до Варна от Перм, Оренбург, Красноярск, Уфа и Новосибирск на авиокомпанията им Nordwind. Съответно до Бургас ще започнат да оперират от Анапа, Хабаровск, Грозни, Кемерово, Томск Богашево, Новокузнецк, Беслан (Владикавказ).

  В момента до българското Черноморие няма полети от Русия. Руската авиокомпания S7 отложи в началото на март програмата си за 26 юни. До момента руската държава не позволяваше на гражданите си да идват в България. Страната ни не попадна в списъка на неприятелските държави на Русия, но реално продължаваше да има забрана, която се отнасяше не само за нас, но и за още 15 страни, сред които Гърция, Турция, Италия, Испания и др. Българското посолство и консулски служби работят и издават визи на руснаците.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg