• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нападателят и намушканият в тролей 9 в София са се скарали заради липсата на предпазна маска
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Извършителят е криминално проявен

  Нападението вчера в столичният тролейбус по линия 9 е станало заради липсата на предпазна маска. 42-годишен мъж намушка с нож 22-годишен младеж, като за щастие състоянието на пострадалия не е тежко. Той е изписан за домашно лечение, а нападателят е задържан от полицията. Имал е и предишни криминални прояви, пише Нова телевизия.

  „Човекът се ядоса, че нямам маска. Извади нож и ме заплаши. Казах му, че ще сляза, при което той ме намушка. Полицаите реагираха бързо”, разказва раненият.

  Пострадалият е успял да слезе от тролея, но другият мъж е продължил да го гони и заради това той се е върнал в тролея и се е обърнал към шофьора за помощ. Двама от пътниците също са се притекли на помощ – единият се обадил на 112, а другият е извикал близката патрулка.

  Шофьорът работи в Столичният автотранспорт от година и половина, като се е стресирал от случилото се и днес му е даден почивен ден.

  Инцидентите тази година са около 155. Най-чести са кражбите, паднали граждани в превозните средства и случаи на агресия като повече са вербални.

  Разследването на инцидента от вчера се води от полицаи от 1-во районно управление.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg