• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С джаз концерт посрещаме лятото в двора на Археологическия музей тази вечер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „На Север от Изтока“ е авторски проект на Даниела Белчева, посветен на празника на слънцето

  Артистичен начин да посрещнем с настроение астрономическото лято предлага проектът на певицата Даниела Белчева в компанията на водещи имена от българската джаз сцена. Младият глас на Варна вече направи силна заявка за присъствие в зоната между поп и джаз със своя дебютен албум „Acoustic me“, който излезе през миналата година.

  „На Север от Изтока“ е авторски проект на Даниела Белчева, посветен точно на летния празник на слънцето. Включва композиции, в които и музиката, и текстовете са създадени от нея. Живяла и работила в Норвегия, Даниела Белчева се вдъхновява от загадъчното очарование на скандинавската култура, което кореспондира със заглавието „На Север от Изтока”. Идеята за проекта се появява по време на първия локдаун, когато Даниела намира път към дълбоко скрити в себе си истории и ги пресъздава в песни. Някои от тях реализира в дебютния си албум „Acoustic me”. Музиката е със съвременно акустично звучене, кореспондиращо с модерната европейска стилистика и носи на слушателя усещане за носталгичност и фина женска чувствителност. В песните си Даниела разказва за „идеите за теб и мен“, за важното „сега“, за усещането за безграничност, за красивото „тъжно“. Деликатният прецизен глас на Даниела Белчева напомня за естетиката на Нора Джоунс и Ева Касиди, а мелодичните линии са вдъхновени от творчеството на Джони Мичъл, Кейти Мелуа, Ан Брун.

  В реализацията на проекта са привлечени ярки имена от българската джаз сцена като Милен Кукошаров, Димитър Семов, Михаил Иванов и варненския тромпетист Нейко Бодуров.

  Концертът „На Север от Изтока” е част от проекта „Споделени музикални пространства”, модул „Свободна музикална сцена” на Елит Проджектс Мениджмънт и се осъществява с подкрепата на Национален фонд Култура.

  Началото на концерта във Варна е в 21:00 в Английския двор на Археологическия музей.

  Билети може да бъдат закупени от касата и сайта на Фестивален и конгресен център Варна, както и на място в двора на Археологическия музей час преди концерта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg