16 успели личности са в силния отбор на ГЕРБ-СДС в Русе

В силния отбор на ГЕРБ–СДС са включени 16 успели личности. Сред кандидатите за народни представители има юристи, предприемачи, мениджъри, преподаватели, лекари и експерти в различни професионални сфери.

„За мен е чест и отговорност да бъда водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе. Нашата коалиция е гарант за демокрацията в страната ни. Нашата мисия е градежът на България. Нашата визитка е построеното от трите кабинета на Бойко Борисов“, заяви Красен Кралев при представянето на листата.

Втората в листата Десислава Атанасова допълни, че в Русе се чувства сред близки хора. „Лесно е да се върви след победителя, но съвсем друго е да създаваш победители. Създадохме заедно победите на ГЕРБ. Знам, че ще се постараем много и в Русенска област ГЕРБ ще бъде партията на победата. Такава, каквато е била винаги“, каза още Десислава Атанасова.

Новият областен координатор на ГЕРБ – Русе Георги Кръстев, който е и кандидат за народен представител, заяви: „Листата ни представлява симбиоза от експертиза и опит от една страна и нова енергия със свежи идеи от друга.  Ние сме силен екип и нашата основна цел е да си върнем доверието на хората. Повече от всякога трябва да отстоим каузата ГЕРБ, за която си струва всички да се борим.”

 

Кои са експертите, които се борят за доверието на русенци:

Красен Кралев – експерт в областта на публичните комуникации

Един от най-успешните български министри в последните два кабинета на Бойко Борисов. От 2014-та година е министър на младежта и спорта.

Избран е за народен представител от ГЕРБ в 43, 44 и 45-то Народно събрание.

Завършва Медицинския университет във Варна, след това специализира управление на политически кампании в университета на Южна Каролина.

Като млад спортист е един от най-успешните лекоатлети у нас, бил е национален шампион за юноши старша възраст на 5 000 и 20 000 м. През 1986 г. става рекордьор на България на 20 000 м. за юноши старша възраст.

Представлява ЕС в Управителния съвет на Световната антидопингова агенция от 2017-та година. 

 

Десислава Атанасова - юрист, адвокат в Адвокатска колегия - Русе

Магистър по „Право“ и „Политология и европейска интеграция“.

Общински съветник в ОбС – Русе в периода 2007-2009 година. Народен представител 2009-2013 г. от Русе. Министър на здравеопазването в периода 2012-2013 година. Председател на Комисията по здравеопазване в 41 НС. Зам.-председател на Комисията по правни въпроси в 43 и 44 НС.

Председател на Парламентарната група на коалиция ГЕРБ - СДС в 45 НС.

 

Д-р Цветан Райчинов – лекар

Цветан Райчинов завършва Медицинска академия в София през 1986 г. Специализира акушерство и гинекология. От 1999 г. е управител на Диагностично-консултативен център I в Русе. Бил е председател на Български лекарски съюз два мандата. В момента е Председател на регионалната колегия на БЛС – Русе.

Един от уважаваните русенски лекари.

Женен, с един син и с един внук - Цветомир.

 

Николай Братованов юрист

Роден в Русе през 1978 г. Завършил е юридическия факултет при РУ „Ангел Кънчев“. От 2005 година е адвокат. Опитът и практиката му в различните сфери на правото го свързва с наболелите проблеми на хората, което го прави запознат отблизо с тях. Счита, че професията му е призвание и възможност да се бори за позитивна промяна, както и да отстоява различни граждански позиции.  Завършил е езикова гимназия. Говори руски и английски език.

 

Драгомир Драганов – икономист

Роден през 1958 г. в град Бяла.

Висшето си образование завършва в Икономически Университет, гр. Варна – „Управление на промишлеността“, магистър.

Член е на СДС от 1990 г., областен председател на СДС от 2015 г. и член на НИС от 2006 г.

Заместник кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла в периода от 1990 г до 1995 г. От 2003 г. до 2007 г. е общиннски съветник в Община Две могили, а от 2007 г. до 2011 г. -  кмет на Общината. От 2019 г. до момента отново избран за общински съветник в Община Две могили.

Успешен мениджър и предприемач в частния бизнес с утвърден, дългогодишен опит в областта на текстилната индустрия, хотелиерството и ресторантьорството, зали за спорт и здраве.

Президент на ФК „Бенковси“ - Бяла и ФК "Филип Тотю" -  Две могили, член на управителен съвет на ФК „Дунав“ Русе.

Женен,  с две деца и двама внуци.

 

Георги Кръстев – студент по „Право“

Роден е през декември 1999 година в гр. Русе. Завършва Математическата гимназия „Баба Тонка” с отличие и в момента е третокурсник по специалността „Право” в Русенски университет “Ангел Кънчев”. През 2020 година е номиниран от Юридическия факултет за наградата “Студент на годината”. Същата година е избран за участие в програмата „Млади политици на изборни длъжности” на Европейския комитет на регионите.

Още преди да навърши пълнолетие има забележителни успехи: става най-младият „Президент за един ден”; участва в проектите „Euroscola” и „European Youth Event” в Европейския парламент; носител е на множество грамоти и плакети за обществено значими дейности.

На редовните парламентарни избори за 45-то Народно събрание Георги Кръстев бе най-младият кандидат за народен представител, а от май месец тази година е областен координатор на ПП ГЕРБ – Русе.

 

Бедрос Пехливанян – магистър фармацевт

Завършил е русенската Математическа гимназия, след което се дипломира в специалност „Висша фармация“ в Медицински университет – София. Вече 25 години заедно със съпругата си ръководи аптеки „Астра“ в гр. Русе. Казва за себе си, че е щастлив с това, което има, докато се бори за това, което желае.

Женен с едно дете.

 

Орлин Дяков – актьор, режисьор и драматург

Роден е в Русе през 1961 година. Завършва специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1987 година.

Дипломиран режисьор. Бил е директор на Драматичен театър „Драгомир Асенов” – Монтана, а от 2012 г. насам е директор на Драматичен театър  „Сава Огнянов" – Русе. Има изиграни над 25 роли като актьор и поставени над 80 представления в страната и чужбина като режисьор. Автор е на 18 пиеси, представяни в България и Румъния, част от които – получили награди или номинации на местно и национално ниво.

В момента, освен директор на Русенския театър, той е и преподавател по актьорско майсторство в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе.

Вече трети мандат общински съветник от групата на Политическа партия ГЕРБ в местния парламент и член на комисията по култура и религиозни въпроси към Община Русе. 

Женен с едно дете.  

 

Доктор на науките инж. Михаил Илиев – университетски преподавател

Професор в Русенския университет по Комуникационни мрежи и системи, с над 130 научни публикации, 11 книги и учебници, ръководител на 9 успешно защитили докторанти, повече от 200 дипломанти и специализанти и над 20 международни и национални научноизследователски и образователни проекти.

Член на Общински съвет – Русе с експертиза в областите „Наука, образование и иновации“ и „Младежта и спорта“.

Семеен с две деца и една внучка, която носи името на дядо си - Михаела.

 

Иван Иванов – предприемач

Учредител на партия ГЕРБ. Общински съветник и председател на ГЕРБ Предприемачи. Вече 26 години той е собственик и управител на „Олимпия недвижими имоти“.

 

Севдалина Стоянова – учител

Тя е магистър по спортна педагогика от Великотърновски университет "Св.св Кирил и Методий" и бакалавър – „ Треньор по спортна стрелба“ от Национална спортна академия " Васил Левски" гр.София.

Учител по физическо възпитание и спорт в ОУ " Никола Обретенов".

Треньор по спортна стрелба в Ученическа спортна школа Русе.

 

Красимир Костадинов – предприемач

Роден в гр. Борово, завършва висшето си образование в Пловдив – специалност „Аграрна икономика“, а магистърска степен „Маркетинг“ получава в Русенския университет. Дълги години работи като председател на земеделска кооперация "Бряст" с. Брестовица. Удостоен със званието „Почетен гражданин“ на гр. Борово. Към момента е зам.-председател на Общинския съвет в родния си град.

Семеен с две дъщери.

 

Кремена Кръстева – педагог

Преподавател с дългогодишен както педагогически, така и административен опит, завършва висшето си образование в Шуменския университет специалностите „Математика и физика“ и „Управление на образованието“. Отдадена на работата си, не пропуска възможността за участие в квалификационни курсове и обучения, посветени на развитието и иновациите в областта на образованието. Към момента е директор на Средно училище „Йордан Йовков“ и председател на клуб „Образование“ към Политическа партия ГЕРБ.

 

Евгени Игнатов – икономист

Роден през 1959 г. в село Николово, завършва Спортното училище в Русе, след което се дипломира в Свищовската Стопанска академия. Многократен балкански и републикански шампион в леката атлетика. Първият му голям международен успех е сребърният медал от Европейския шампионат в зала в Гренобъл през 1981 година на 3000 м. През 1986 година Евгени поставя неподобрения от друг българин и до днес рекорд на 5 000 метра – 13 мин и 13 сек., носител е на още седем национални рекорда на средни дълги разстояния. Председател на Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ от 1994 година до момента, втори мандат общински съветник от групата на Политическа партия ГЕРБ в русенския местен парламент.

 

Кристияна Колева – студент

Тя е на 23 години, родена в Русе. Завършила е средното си образование в Дойче шуле. В момента е студент „Стопанско управление“. Същевременно работи като специалист в Агенция "Пътна инфраструктура" - Национално ТОЛ управление.

 

Инженер Мирослав Залев – предприемач

По образование електротехник и машинен инженер. Развива собствен бизнес в областта на сервизна дейност на битови електроуреди и в областта на туризма.

 

Подкрепете листата на ГЕРБ-СДС с номер 5!