• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация за 35-годишен, нападнал контрольор в градския транспорт във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка live.varna.bg

  Пострадалата жена получила травми по крака

  Пътник беше осъден за причиняване по хулигански подбуди на телесна повреда на контрольор в градския транспорт във Варна, съобщават от пресцентъра на Районния съд в морския град.

  Инцидентът възникнал на 11 март 2020 г. в автобус на „Градски транспорт“. Тогава 35-годишният подсъдим по хулигански подбуди ударил длъжностно лице, при изпълнение на службата му по вътрешен контрол на движението. На пострадалата жена били причинени леки телесни повреди, изразяващи се в травматичен хематом и кръвонасядане по крака, които в своята съвкупност са обусловили временно разстройство на здравето.

  По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение с признаване на вината, подсъдимият следва да изтърпи наказание „пробация“. За срок от 6 месеца той подлежи два пъти седмично на задължителна регистрация по настоящ адрес и за същия срок трябва да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител. В негова тежест са всички направени разноски по делото.

  Пострадалата се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg