• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бум на острите респираторни заболявания във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Положителните проби за COVID-19 през изминалата седмица са 29

  Значително се е увеличил броят на пациентите с остри респираторни заболявания във Варна през изминалата седмица. Регистрирани са 313 заразени, а през предходния период са били 230, съобщават от Регионалната здравна инспекция. По висока забеваемост през седмицата е отчетена във възрастта 0-14 години.

  За изтеклата седмица за Област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 29 лица срещу 39 лица от предходната седмица. Починалите пациенти с COVID-19 са 3-ма.

  В имунизационния кабинет към РЗИ- Варна и в изнесените ваксинационни пунктове са извършени 828 имунизации срещу COVID-19, а в имунизационния кабинет към инспекцията – 7 имунизации за жълта треска в периода от 18 до 24 юни.

  През почивните дни изнесени ваксинационни пунктове работиха в МОЛ Делта планет и Гранд МОЛ Варна.

  Извършени са 29 епидемиологични проучвания на положителни на COVID-19 лица и на 22 лица с други инфекциозни заболявания.

  Издадени са общо 125 броя предписания за поставяне под карантина на положителни на COVID-19 лица, контактни лица, хоспитализирани и дехоспитализирани след проведено болнично лечение. Няма наложени административни санкции.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg