• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  На сцената на МТФ “Варненско лято” днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Няма да платим! Няма да платим!“ започва точно в 19 часа

  На 2 юли от 19 часа на Основна сцена на ДТ “Стоян Бъчваров” ще бъде представен спектакълът на театър “София” „Няма да платим! Няма да платим!“. Той е част от основната програма на 29-ото издание на международния театрален фестивал “Варненско лято”.

  Представлението на Теди Москов е по може би най-известната пиеса на Дарио Фо. Художник е Свила Величкова, а композитор Антони Дончев. В ролите публиката ще види Мила Банчева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Пламен Манасиев, Сава Пиперов, Юли Малинов, Юлиян Рачков.

  „Ще видите едно от най- смешните ми представления, изпълнено превъзходно от едни от най-смешните артисти, с които съм работил“, казва за спектакъла режисьорът Теди Москов.

  За участието си в „Няма да платим! Няма да платим!“ номинация за наградата „Аскеер“ за поддържаща женска роля получава Неда Спасова, а за  поддържаща мъжка роля Николай Върбанов, а номинация за музика има Антони Дончев.

  Пиесата „Няма да платим! Няма да платим!“ е написана през 1974 г. като фарс, в който жителите на един квартал се вдигат на бунт срещу непрекъснато увеличаващите се цени в местния магазин. Можеш да си вземеш от магазина каквото си поискаш. Такава мълва тръгва из квартала и хората вкупом щурмуват супермаркета … Режисьорът Теди Москов създава авторска версия на пиесата в характерния за него игрови театър с много гротеска, клоунадни сцени, комични ситуации и абсурдни сблъсъци.

  Дарио Фо (1926–2016) е театрален режисьор, актьор, комик и е сред най-популярните и поставяни италиански драматурзи от втората половина на 20. век, носител на Нобелова награда за литература. Много от неговите пиеси разчитат на актьорска импровизация и препращат към традицията на италианската комедия дел арте. Пиесите му са преведени на над 30 езика и са поставяни по целия свят. Драматургията му е добре позната и в България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg