• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Хаос” на Международния театрален фестивал “Варненско лято” днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Спектакълът започва в 19 часа на Основна сцена на ДТ “Стоян Бъчваров”

  На 3 юли от 19 часа на Основна сцена на варненския театър ще бъде представен спектакълът на “Театър 199” – “Хаос” от Мика Миляхо. Представлението е част от българската програма на 29-ото издание на Международния театрален фестивал “Варненско лято”.

  Постановката е на Марий Росен, сценография Антония Попова, музика Константин Тимошенко. В ролите публиката ще види Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян. За участието си в представлението Елена Атанасова е номинирана за награда “Икар” за водеща женска роля.

  „Хаос“ разказва под формата на тъмна и лирична комедия историите на три съвременни жени. София е учител в училище, което предстои да бъде затворено. Джулия е психотерапевт и постоянно има връзки със своите пациенти. Еми е импулсивен репортер и жонглира с ролите на млада майка и амбициозна жена с кариера. В рамките на една зима и пролет се случват събития, които разклащат живота им из основи. Те осъзнават, че „трябва да направят нещо“. Трите черпят сила от силното си приятелство и намират място за хумор дори в най-безнадеждните ситуации.

  „Хаос“ е остроумна и находчива комедия от 2008 г., попадение в репертоара на Театър 199. Нейният автор Мика Миляхо е сред водещите финландски драматурзи и е директор на Финландския национален театър. Тя е поставена с усет към игровото и комичното от режисьора Марий Росен. В пиесата действието се развива кинематографично – на различни места, по различно време и с участието на много епизодични персонажи, като всички те трябва да бъдат изиграни от трите актриси, изпълняващи трите главни роли.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg