• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спектакъл с награди „Икар“ и „Аскеер“ представя МТФ “Варненско лято” тази вечер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  “Боклук” със Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова започва в 19 часа на Основна сцена на Драматичния театър

  Отличеният с награди “Икар” и “Аскеер” спектакъл “Боклук” на “Театър 199” ще видят тази вечер ценителите на театъра във фестивалната програма на 29-ото Варненско лято. Представлението е от 19 часа, на Основна сцена на ДТ “Стоян Бъчваров”.

  Режисьор е Ивайло Христов, сценографията и костюмите са дело на Марина Янева. В ролите са Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова. С дебютната си пиеса „Боклук“ актрисата Елена Телбис спечели шестото издание на конкурса за съвременна българска драматургия на Театър 199 през 2019 г. На негова сцена я поставя преподавателят на авторката – големият български актьор и режисьор Ивайло Христов.

  „Боклук“ разказва за срещата на три сестри, отдавна разделени и с коренно различни съдби, които се събират в дома от детството си. В спомени и спорове, разчиствайки апартамента на своята починала майка, те разкриват неизказвани преди преживявания и неподозирани страни на своите характери. Те осъзнават колко силни са невидимите нишки, които ги свързват.

  Пиесата на Елена Телбис привлича вниманието на публиката със своя жив и динамичен диалог. С хумор и разбиране тя показва емоционалните течения, скрити под повърхността във взаимоотношенията на трите сестри в едно семейство. Деликатната режисура на Ивайло Христов позволява на трите талантливи актриси да представят своите героини много достоверно и с внимание към психологическия детайл.

  “Боклук” на “Театър 199” е отличен с награда „Икар“ 2021 за най-добър спектакъл и за драматургичен текст. Светлана Янчева е номинирана за наградата „Икар“ 2021 за водеща женска роля.

  Спектакълът е отличен и с награда „Аскеер“ 2021 за съвременна българска драматургия, за водеща женска роля (Анастасия Лютова) и за най-добро представление, а Ивайло Христов е е номиниран за режисура.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg