• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф. д-р Костадин Ангелов : Спирането на АМ „Хемус“ е кражба на бъдещeто на Варна и на цяла Северна България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бившият министър от кабинета на Борисов се запозна с проекта за изграждане на мост над плавателен канал 2 в Белослав

  “Спирането на АМ „Хемус“ е изключително безотговорно и го приемам като национално предателство към хората, които живеят в Северна България. Спирането на АМ „Хемус“ е кражба на бъдещето на Варна и на цяла Северна България”. Това коментира в Белослав проф.д-р Костадин Ангелов.

  Той се срещна със собственика и управителя на „Инхом“ Данко Калчев, който подробно обясни визията за изграждане на мост над плавателен канал 2 в Белослав.

  Проектът за мост над плавателен канал 2 го прави неразделна част от бъдещата автомагистрала „Черно море“ и връзка между нея и АМ „Хемус“.

  Готова е пълната конструктивна документация, а на 15 юли е свикан съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ за одобряване на трасето, което е част от Европейския коридор №8. Изграждането на мостовото съоръжение е реално изпълнимо за две години и половина, като бизнесът във Варна настоява проектът да влезе в Плана за възстановяване и устойчивост на РБ, обясни Данко Калчев.

  Проф. д-р Костадин Ангелов разгледа уникалния Музей на стъклото в „Инхом“, както и легендарната подводница „Слава“, съхранена и превърната в музей от фондация „Белославско стъкло“. Нейният председател Данко Калчев е продал 3 фамилни имота, за да се възстанови и опази морската реликва на ВМС, която е собственост на община Варна.

  Водачът на ГЕРБ/СДС –Варна проф.д-р Костадин Ангелов и кандидатите за народни представители Славена Точева, Данко Калчев и Николай Малев се срещнаха с работниците от най-големия местен хлебозавод „Денислав“, който произвежда 50 000 хляба и закуски всеки ден.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg