• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф. Константинов: Лични въпроси не коментирам, но „Информационно обслужване“ е печелившо дружество
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Искам да поздравя моите колеги за това, че те са абсолютно перфектни хора, заяви проф. Константинов

  Вчера стана ясно, че дългогодишният председател на съвета на директорите на държавната фирма „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов, който сега е само член на съвета на директорите, ще бъде освободен от поста в средата на август. Това се разбира от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една-единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на съвета на директорите – Михаил Михайлов Константинов и председателя на съвета на директорите Валери Петров Борисов.

  От Tribune.bg потърсихме за коментар проф. Константинов. Ето какво каза той във връзка с решението да бъде освободен от „Информационно обслужване“.

  „Аз лични въпроси не коментирам. Не коментирам с кого си лягам и какво работя. За себе си нищо не казвам. Но мога да кажа, че това е най-печелившото дружество в системата на транспорта и информационните технологии, а вероятно и най-печелившото държавно дружество в България“, заяви проф. Михаил Константинов.

  Всеки път този колектив, който ръководи „Информационно обслужване“ в момента сме намирали дружеството на минус някакви милиони и за нула време сме го качвали на плюс. Сега шест години по ред имаме константна печалба между 5 и 10% и четири пъти сме си увеличили оборота“, коментира още той.

  По думите му от работата им за всички обработки на изборни резултати няма нито едно възражение.

  „Искам да поздравя моите колеги от „Информационно обслужване“ за това, че те са абсолютно перфектни хора“, каза още проф. Михаил Константинов.

  Припомняме, че той оглави „Информационно обслужване“ през 2012 година и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. е председател на борда на директорите до април 2021 година. В момента председател на съвета на директорите е Валери Борисов.

  За отстраняването на проф. Константинов от ръководния пост на „Информационно обслужване“, която обработва изборните протоколи, се заговори още с идването на служебното правителство.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg