• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Янев: Екзотична е идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във Варна, където започва Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

  По думите му, за да се стигне до там преди всичко трябва да да има коалиция, която да предложи нещо подобно. Той допълни, че служебният кабинет е надпартиен. Янев очаква от партиите в новото народно събрание конструктивен диалог.

  На въпрос дали би приел отново да е премиер на второ служебно правителство, той отговори: „Това е една много далечна и почти невъзможно хипотеза, така че нека не обсъждаме нещо, за което няма предложение”.

  Янев коментира и темата с падналия изтребител и призова да не спекулира, защото разследването продължава. „Нека да не спекулираме, разследването продължава. Това, което е изнесено до момента е информация от първата комисия, която е разследвала авиационен инцидент. Има още следствени мероприятия”, добави още служебният премиер.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg