• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мира Радева: С един ход Слави показа, че е сто пъти по-авторитарен от Борисов
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Социоложката е разочарована, че на 4-ти април гласувала за ИТН

  „С един ход Слави доказа, че е сто пъти по-авторитарен от Борисов, коментира пред „Фокус“ социоложката Мира Радева. Според нея това е причината лидерът на ИТН да е в пълна изолация в момента.

  „Само си спомнете как Борисов отстъпваше при всеки публичен натиск и то по всеки въпрос. Той затова остана на власт толкова много години, защото колкото и да беше силов, когато му се опънат, даваше заден. Винаги е било така, дори е критикуван за това. Докато сега дори не знаем, на какво сме свидетели“, призна социологът.

  По думите ѝ явлението „Слави“ е диагноза за състоянието на българското общество и собствената ни недалновидност. Социоложката е разочарована, че на 4-ти април гласувала за ИТН и коментира, че това, което прави Слави Трифонов, е в пълно противоречие на демокрацията.

  „Бях разочарована от подхода им в 45-то НС. Там видях хора, които влизат като „слон в стъкларски магазин“. Хора, които започнаха да сипят ругатни срещу журналистите и да се държат необосновано арогантно. Очаквах от тях прагматизъм и калкулиране на възможните плюсове и минуси, на един или друг подход, но явно сценарият си е бил избори до дупка, докато се наложат, което е нелепо за демокрацията. Нелепо е някой да се налага силово“, изтъкна Мира Радева.

  За нея изборите на 11 юли и ниската избирателна активност са червен картон за цялата политическа класа у нас.

  „Хората на Слави приличат на деца, които мислят, че с тропане с крак ще постигнат всичко. Българското общество е фрагментирано и не умее да води диалог“, посочи още Радева. За нея това, което партията на шоумена предлага, е плашещо.

  „Бунтът на младите е разбираем, но това, което ни се предлага ни дърпа назад. Има много важни и належащи въпроси и е абсурдно на този фон да си говорим за северномакедонец в Космоса“, смята социологът и предупреди, че ако се стигне до трети избори, много проблеми ще останат нерешени.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg