• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Лекари от МБАЛ “Света Анна – Варна” с критика към служебния министър на здравеопазването
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За откритост и обективност по отношение на болницата и нейното управление, настояват началниците на клиники и отделения

  “С недоумение и възмущение установяваме, че действащото ръководство на министерството на здравеопазването не се интересува от мнението, потребностите и позициите на лекарското съсловие в лицето на ръководителите на клиники и отделения в МБАЛ “Света Анна – Варна”, отбелязва в писмо до журналисти д-р Валентин Власаков, Началник на ОАИЛ, МБАЛ “Света Анна – Варна”.

  “Повод за това усещане ни даде пълната липса на интерес от страна на МЗ към призива за принципен подход, откритост и обективност по отношение на нашата болница и нейното управление, който ние – началниците на клиники и отделения в МБАЛ “Света Анна – Варна”отправихме в открито писмо към министъра на здравеопазването”, пише още д-р Власаков.

  “Вместо отговор или друга форма на диалог, министър Стойчо Кацаров избра да продължи процедурата по избор на ново болнично ръководство. Очаква се то да бъде обявено след броени дни, въпреки жалбата по недовършената процедура по проведения през март конкурс за избор на директор и висящите без отговор въпроси, които ние – работещи от много години в болницата, сме отправили към МЗ”, става ясно още от писмото.

  “В последните няколко десетилетия българските лекари все по-трудно намират мотивация и спокойствие да се реализират в България.

  Подобно дистанцирано и високомерно администриране от страна на Министерство на здравеопазване намираме за крайно неуместно и немотивиращо, най-вече за младите колеги, които тепърва навлизат в професията да изберат да я практикуват тук, в България”, подчертават от МБАЛ “Света Анна – Варна”.

  Смятаме, че уважението към лекарската професия се гради най-сигурно, като се демонстрира вътре в съсловието, без оглед на административни постове и други житейски и професионални роли”, допълват от МБАЛ “Света Анна – Варна”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg