• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 80 котки от редки породи представят в Двореца на културата и спорта във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Съюз на фелинолозите / Фейсбук

  Изложбата с пухкавите домашни любимци може да бъде посетена днес и утре от 11 до 18 часа

  Атрактивна и рядко отглеждана порода абисинска котка в България, ще участва в Международната лицензирана изложба на котки, която ще се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна днес и утре, съобщи за Радио Варна Светлана Йоргова, представител на Съюза на фелинолозите.

  Надеждите й са, че в това издание на изложбата участие ще вземе и представител на породата бенгалски котки, които също са рядко срещани у нас и много екзотични като порода.

  Обичайно ще се представят британски късокосмести – синя, лилава, сребриста и златна. Ще участват още персийски котки, мейн куун, донски сфинкс и др.

  До момента записани за участие са над 80 котки от България, Украйна и Румъния. Организатор за поредна година е Съюзът на фелинолозите в България.

  Изложбата е много полезна както за посетитетили, така и за селекционери, защото това е място където обменят опит при отглеждането на различните породи котки и в същото време място, където могат да изберат своя домашен любимец, каза още Светлана Йоргова.

  Международната лицензирана изложба за котки ще се проведе на 17 и 18 юли 2021 г. от 11.00 до 18.00 часа в ДКС-Варна. И в двата дни ще има награждаване. Участващите котки ще се оценяват от международни експерти по всички породи. Ще има и много конкурси, в които четириногите любимци ще се представят и ще бъдат награждавани.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg