• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затвор и глоба грозят 37-годишен, отглеждал марихуана в дома си във варненския квартал “Владислав Варненчик”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay.com

  Обвиняемият от години употребявал наркотични вещества

  Районна прокуратура – Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 37-годишния А.С. Мъжът е обвиняем за отглеждането на 21 растения от рода на конопа – престъпление по член 354в, ал. 1 от НК, както и за това, че държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество.

  Обвиняемият от години употребявал наркотични вещества, включително и марихуана. Живеел сам в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“ и решил да засади и отглежда растения от рода на конопа в жилището си.

  За целта, през месец септември 2020 г., той подготвил една от стаите на апартамента. Оборудвал я с кварцови лампи, термостати, вентилатор, електрически трансформатори. Снабдил се с торове и препарати, както и със саксии с пръст. След като подготвил всичко необходимо за отглеждането на марихуана в домашни условия, А.С. посадил 21 растения.

  При полицейска проверка в дома на 37-годишният мъж, престъпната му дейност била разкрита. В стаята, пригодена за оранжерия, била намерена и угарка от саморъчно свита цигара, в която се съдържала изсушена марихуана – 0,44 грама.

  Към момента на извършване на деянието обвиняемият бил осъждан за престъпление по чл.354а, ал.5 НК, както и за други по вид деяния, за които е настъпила реабилитация.

  Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд. Ако бъде признат за виновен, А.С. може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg