• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненският куклен театър кани на “Гларус ретро кабаре“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Държавен куклен театър – Варна

  Спектакълът е част от културния афиш за 100-годишнината на Варна като курортен град

  Най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Варна “Гларус ретро кабаре“ е част от културния афиш за 100-годишнината на Варна като курортен град. Текстът е на Людмил Станев, режисьор на представлението е Вера Стойкова, консултант-режисьор: Боян Иванов. Сценографията е дело на Адриана Добрева и Венцислав Марков, а дизайнер на костюмите е Адриана Добрева. Хореограф на представлението е Татяна Соколова, авторската музика е на Иван Кръстев, аудио дизайн: Йордан Димитров. В ролите са Теодор Христов, Боян Стоянов, Веселина Калчева, Евгения Василева, Мария Томова, Гергана Господинова, Миляна Ношкова, Балена Ланджева, Диана Цолевска, Красимир Добрев, Галин Гинев, Стоян Стоянов, Валентин Митев-син, Иван Шумаров, Даниел Добрев, Емилия Петкова, Диана Стайкова и Таня Жекова.

  Творческият екип си е поставил задачата чрез лекия, забавен и ироничен стил на кабаретния спектакъл, да поведе зрителите в едно неочаквано пътешествие. Носталгията по отминалото време ще се редува с усмивки от познати ситуации, актуални и забавни и след 100 години. Курортна Варна в зората на своето създаване, погледната с очите ни на съвременници.

  Много смях и припознаване в различни ситуации очакват зрителите, които ще имат възможност да се потопят в това необичайно пътуване без багаж.

  Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна.

  Премиерните представления са на Откритата сцена на кукления театър на: 30 юли, петък от 21:15 ч.; 5 август, четвъртък от 21:15 ч.; 14 август, събота от 21:00 ч.

  Билетите вече са в продажба онлайн на vnpuppet.com или на касата на Кукления театър на ул. “Драгоман” 4.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg