• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  След пандемията: Заетостта при мъжете се възстановява по-бързо, отколкото при жените
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  През тази година ще има 13 млн. работещи жени по-малко, отколкото през 2019 г.

  Непропорционално големият удар, който пандемията от коронавирус нанесе върху жените в работната сила, ще продължи. Според нови данни на Международната организация по труда (МОТ) заетостта при мъжете се възстановява по-бързо, отколкото при жените, съобщава Bloomberg.

  През тази година ще има 13 млн. работещи жени по-малко, отколкото през 2019 г. В същото време мъжете ще успеят да възстановят загубеното по време на кризата, става ясно от актуален доклад.

  От МОТ призовават правителствата да се ангажират с политики, които са фокусирани върху създаването и запазването на работни места за жени, най-вече в сектори като здравна грижа и образование, пише investor.bg.

  “Неравенствата между жените и мъжете в работния свят, които бяха подсилени по време на пандемията, ще се запазят и в близкото бъдеще“, посочват от МОТ.

  “Въпреки че очакваният ръст на работните места през 2021 г. за жените ще надвиши този при мъжете, ще бъде недостатъчен, за да върне жените към предпандемичните нива на заетост“, се казва още в доклада.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg