• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Футболната легенда Даниел Боримиров се завърна на терена
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отборът на легендата от САЩ’94 спечели с 6:2

  Вълнуващ футболен двубой в дух на взаимно уважение и приятелство със специалното участие на героя от САЩ 94 и легенда на Левски Даниел Боримиров бе сред акцентите на изнесения младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот, който се провежда в СОК „Камчия“. Събитието край морето е под надслов „Мисия Здраве“ и се реализира в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

  В приятелската среща един срещу друг се изправиха отборите на Даниел Боримиров и приятели от Камчия и Отборът на Асоциация „Докосни дъгата“, предвождан от баскетболния национал Йордан Минчев. В редиците на състава на Боримиров личеше името на олимпийската медалистка Ренета Камберова, а в този на Данчо Минчев – това на популярния изпълнител Тодор Димитров – Торино и неговия бивш капитан в Левски Асен Великов. В демонстративния мач, превърнал се в своеобразен спортен празник, като участници и зрители се включиха както младежите, които са част от тренинга „Мисия здраве“, така и много деца и възрастни, почиващи в комплекса.

  Двубоят бе изключително емоционален, головите положения изобилстваха, а с победата в крайна сметка се поздрави отборът на Даниел Боримиров – 6:2, като сред голмайсторите се отличи и самата Рени Камберова.

  След края на двубоя Даниел Боримиров благодари за специалната покана да бъде част проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“. Той поздрави младежите и им пожела да бъдет спортсмени не само на терена, но и в живота. От своя страна младите хора също изказаха благодарност към футболната легенда, че нито за миг не се е поколебал, за да отдели от времето си и да бъде до тях по време на тренинга.
  Даниел Боримиров е един от първите футболни деятели подкрепили публично дейностите на „Докосни дъгата“. Във времето, когато той бе директор на ДЮШ на Левски, благодарение на него няколко деца и младежи на асоциацията получиха страхотния шанс да тренират на „Герена“ и да станат част от „синята магия“. През изминалите години героят от САЩ 94 нито за миг не е прекъсвал връзката си с „Докосни дъгата“ и винаги откликва и се ангажира с каузите й.

  По време на визитата си в СОК „Камчия“ Даниел Боримиров направи и ценно дарение за Музея на спорта – бутонки, с които е играл през активната си футболна кариера.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg