• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Насърчават най-малките да четат с детско книжно парти във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Децата ще се запознаят с писатели и ще чуят историята на създаването на книгите на 5 август 2021 в Морската градина

  Как да стимулираме четенето сред децата, да ги откъснем от таблетите и компютрите, и да им покажем пътя на детската книжка от написването й до лавицата в книжарницата? Това ще разберем на специалното детското събитие, част от Алея на книгата. То се организира за трети път в страната след София и Велико Търново и за първи път във Варна!

  Детският купон на 5 август започва в 10,30 часа на сцена „Раковина“ в Морската градина и включва анимации, детска дискотека, викторина с награди и много изненади.

  Гост на детското парти ще е писателят Асен Сираков, който ще представи новата си четирилогия за семейно четене „Четвъртото неизвестно“. В новите книжки с „истории без възраст“ децата и техните родители ще открият както приказни герои – вещици, принцове, принцеси и говорещи животни, така и персонажи от реалния живот, фантастични ситуации и неочаквани обрати.

  За новата си четирилогия Сираков споделя: „Какво по-хубаво от това в едно семейство всички да имат възможност по отделно и заедно да четат едно, макар и разделено на четири истории, произведение, да обменят мисли, да коментират и всеки сам за себе си да прави изводи и да определя своите предпочитани!“. Асен Сираков ще сподели трудно ли се пише за деца, ще разкаже и за другите си детски книжки и ще раздаде автографи.

  А Делян Илиев от издателство „Атеа“, което организира детския купон, ще разкаже на малчуганите как се прави детска книжка: дългият път, която изминава една творба за деца от написването, илюстрирането и отпечатването й до достигане на лавиците в книжарницата.

  Викторина с десетки въпроси ще провокира малчуганите и техните родители да спечелят детски книжки, пъзели, аксесоари за устройства и др. предметни награди. Детският празник ще води Принцесата на книгите.

  За празника на малчуганите община Варна прави жест, като предоставя безвъзмездно сцена „Раковина“.

  Входът за книжния купон на малки и големи, който ще продължи два часа, е свободен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg