• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Живков освободи ръководството на Българския енергиен холдинг
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Назначени са временно изпълняващи длъжността до новия конкурс

  Министърът на енергетиката Андрей Живков, в качеството си на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на “Български енергиен холдинг” ЕАД, освободи днес Съвета на директорите на компанията в състав: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. Прекратяването на правомощията им по договорите за възлагане на управлението на дружеството е на основание чл. 221, т. 4 и чл. 232а от Търговския закон, чл. 13, чл. 15, ал. 1 и ал. 3, чл. 24, ал. 1, т.6 във връзка с чл. 23 от Закона за публичните предприятия, съобщават от Министерството. Освободените членове на Съвета на директорите не са освободени от отговорност.

  На тяхно място за членове на Съвета на директорите на “Български енергиен холдинг” ЕАД, до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са определени Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов.

  Новото ръководство на холдинга следва да предприеме необходимите действия за вписване на промяната в Търговския регистър, отбелязват от Министерството на енергетиката.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg