• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ИТН и ДПС седнаха на масата „с чувство на отговорност“ и воля за диалог
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Представителите на „Има такъв народ“ и „Движението за права и свободи“ седнаха на масата за преговорите в Народното събрание.

  „Провеждаме тези срещи с чувство на отговорност за решението, което трябва да вземем. Искаме да ви представим нашите приоритети и да чуем вие какво мислите за това. Надяваме се на конструктивен диалог“, обявиха в началото на срещата групата на ИТН.

  ДПС приветстваха колегите си за идеята, че процесите в Народното събрание трябва да се случват с диалог.

  „Добра е средата, която е създадена в парламента. Има възможност за диалог. Възстановяването на нормалността в политиката минава през диалог. Нашият призив е всички партии в Народното събрание да се възползваме и да очертаем дневния ред. Това минава и през оценка на изминалите периоди – реална и отговорна, на база нея да се очертаят и бъдещите действия“, отговори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

  „Повечето от идеите ни съвпадат“, обявиха след срещата ДПС.

  „Безусловно имаме и различия. Ние от наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма. Нашата позиция беше възстановяване на държавността и държавният апарат да не се ползва като бухалка, а да функционира в услуга на хората и да създава добър бизнес климат. Заявихме, че персоналният състав на кабинета за нас е от значение, но няма да предлагаме министри“, съобщи на излизане Мустафа

  „Подкрепа от тях не сме търсили. Ние не сме водили такъв диалог. Не сме искали подкрепа от тях, а само им изложихме нашите приоритета. Казахме им че няма да взимаме съвети от никого за състава на кабинета, това си е наша отговорност“, заяви и Тошко Йорданов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg