• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учредяват Алианс “Българско Черноморие”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Това ще се случи на 30 юли в курорта Златни пясъци

  На 30 юли в Златни пясъци ще бъде учреден Алианс “Българско Черноморие” – най-модерната дигитална платформа www.bulgaria-blacksea.com. Това е най-голямото туристическо събитие за годината, подчерта в студиото на БНТ изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

  “Това е начинът, по който съвременният свят говори на международните туристически пазари. Учредява се от най-големите инвеститори по Българското Черноморие”, уточни тя.

  Карастоянова коментира сигналите, които потребителите подават, че са им искани нерегламентирани такси за една или друга услуга по Черноморието и изрази надежда, че се касае за единични случаи.

  Двете страни, които трябва да имат отношение, да регулират и да предоставят услугата в туризма са от една страна държавата, а от другата – концесионерите. Смятам, че потребителите трябва да бъдат извадени от този триъгълник, който се получава и създава неудобство и негативно отношение. Най-простият начин е с предстоящите промени в законодателството с инициативата на Министерство на туризма и бранша, държавата да поеме целия бранш, посочи Карастоянова.

  Тя обясни, че идеята е държавата да плаща концесионните такси на концесионера, а концесионерът ще управлява услугата, за която очевидно държавата няма капацитет и ресурс. Това е международна практика.

  “Концесионирането или аутсорсването на определени дейности, за които администрацията няма ресурс или капацитет, е нещо интелигентно и нормално. В целия свят това се прави”, каза още тя.

  По думите ѝ разликата между стойността на услугите у нас и в Гърция или Турция, например, е, че те са големи пазари и могат да си позволят да предлагат един много конкурентен туристически продукт. България е малък пазар и ние няма да намерим тази вълшебна формула, в която ще предлагаме качествен туристически продукт за малко пари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg