• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна става част от кампанията „Влез в мрежата“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Събитието в морската столица ще се проведе на 30 юли (петък) от 18 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник

  Варна се включва в кампанията „Влез в мрежата“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“. Събитието в морската столица ще се проведе на 30 юли (петък) от 18 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник. Целта на кампанията е са да демонстрира по забавен начин необходимостта от дигитални умения. Откриването ще бъде с танца Jerusalema Dance Challenge, с участието на ученици от ОУ „Антон Страшимиров“ и от Общинския детски комплекс. След това е предвидено състезание между 6 двойки – 1 младеж и 1 възрастен, с различни онлайн активности, като целта е учениците да покажат на възрастните елементарни дигитални умения, които са базови в днешната работна и лична среда. 

  Успоредно с това ще се събират предложения от гражданите за бъдещето на Европа – чрез анкети на място и в уебсайта на програмата. Идеите ще бъдат обобщени и изпратени до Европейската комисия. 

  За публиката е организирана и викторина с награди. Водещи на събитието са актьорите Сашо Кадиев и Катето Евро. Партньори на програмата са Община Варна, Общинският детски комплекс, школа „Европейски мост“, ОУ „Антон Страшимиров“, асоциация „Био мрежа“ и други.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg