• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Директорът на РЗИ-Варна: Заболеваемостта от коронавирус в областта се увеличава
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Доброволци и студенти ще раздават листовки за ползите от ваксинирането

  Заболеваемостта от COVID-19 във Варненска област се увеличава, към днешна дата коефициентът е 24 на 100 000 население. Това съобщи д-р Дочка Михайлова – директор на РЗИ във Варна. Няма заразени медици, както и деца и персонал в детски градини и ясли. 23 са заетите COVID-легла в здравните заведения в града и региона, 61 са свободните отбелязва Радио Варна.

  За предходните две седмици общо са регистрирани 117 положителни проби на коронавирус, от които 93 на български граждани и 24 на чужденци. Общо от тези 117 новоустановени пациенти с COVID-19 в област Варна 7 са ваксинирани. Увеличава се броят на заразените с Делта щама, разкри още д-р Дочка Михайлова. Повторно заразени с коронавирус лица за посочения период няма.

  Д-р Михайлова коментира, че интересът към ваксинацията сред ромската общност и учителите е слаб, но се открива изнесен ваксинационен център в Град мол, който ще работи всеки ден от 11 до 18 часа.

  Областният управител на Варненска област Марио Смърков съобщи, че започва информационна кампания за ваксиниране срещу COVID 19, при която доброволци на БЧК и студенти от Медицинския университет ще раздават на минувачите информационни материали за ползата от ваксинирането.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg