• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Ще гласуваме против кабинет на ИТН
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ако народът иска да помагаме ще помагаме, както сме го правили и преди, заяви лидерът на ГЕРБ при посещение в село Губеш

  Експремиерът Бойко Борисов провери свършената работа в село Губеш, след като десетки къщи бяха отнесени от торнадо. Кметът на Годеч Радослав Асенов сподели, че е изпратил писмо до Министерски съвет, като от там са му отговорили, че ще препратят до финансовото министерство, а от там все още няма никакъв отговор. Комисията по бедствията и авариите пък заявили, че им трябвали още документи и процедурата може до отнеме до 6 месеца.

  „Министъра на финансите има по-важна работа, да лъжат хората, че са събрали повече пари, а това са данъците от миналата година. Както казаха и техните сътрудници, на пръв поглед много интелигентен, но мошеник“, заяви Борисов.

  Лидерът на ГЕРБ допълни, че цялата държава е в хаос, благодарение на кръстника Румен Радев.

  „Бежанците в момента, след като започнаха да се изтеглят войските от Афганистан, а МВР се занимава да ходи при жената на кмета. Финансова, икономическа криза, ковид вълна, мигранска криза. Аз разбирам какво му е на икономическия, че не може да източи ББР. Утре решаваме, нито ще ги подкрепяме, нито ще им гласуваме. Това служебно правителство колкото повече стои, толкова по-добре, Румен Радев ще падне. До вчера само ние се биехме с ИТН, а Христо Иванов стоеше отстрани и като им казаха вчера, че искат само постове, скараха се и не знам как ще се оправят“, допълни Борисов. Той подчерта, че партиите така са се изпокарали, че отиваме на нови избори и още 100 милиона лева.

  „Сега така се изпокараха, че и след избори пак не могат да направят коалиция“, смята Борисов.

  „Няма как да се направи после правителство и Румен Радев е основният виновник за това. Как сега ще отиде Христо Иванов, като му казаха, че е четвърти, че е толкова малък. Корнелия няма избор…а аз дойдох да видя тук какво е направено, покриви са направени. Ние каквото сме могли, сме направили. Другата къща пък да я направи Румен Радев, но той не се весва тука, а в Залцбург отишъл на Дон Джовани, на опера, високо интелектуално…, коментира Борисов.

  ГЕРБ искаме да сме различни – от ДПС, ДБ, ИБНИ, ИТН, скочи, подскочи, сега не искаме да влизаме в нищо, защото идва разруха. Правилно, че Трифонов вчера излезе и си пое отговорност – аз уважавам мъжките постъпки, заяви Борисов, който изтъкна, че си е брал и срама, и успехите.

  Ние сме оцелели през турско, та няма да оцелеем с Румен Радев, заяви той.

  „Ето затова Румен Радев е основния виновник за всичко това, така разедини всички, че никой не си говори с никой. Корнелия няма полезен ход, освен да подкрепя. Аз дойдох тук да видя дали всичко е направено както сме обещали.

  Ще влезем и ще гласуваме против. ГЕРБ искаме да сме различни, ако народът иска да помагаме ще помагаме, както сме го правили и преди“, заяви още Борисов.

  Припомняме, че къщи в село Губеш бяха пострадали след преминаване на торнадо. Преди няколко седмици Борисов заедно с Николай Нанков и Младен Маринов отидоха при пострадалите хора и отпуснаха 100 хиляди лева от партийната субсидия. С днешна дата покривите на повечето къщи са оправени, а на други им бяха осигурени временни къщи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg