• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Увеличават се сигналите срещу Петър Илиев за плагиатство, СУ започна проверки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Три сигнала за плагиатство в труд на д-р Петър Илиев са били подадени на 4 август до ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, съобщиха от университета.

  Сигналите са с ясни податели и те отговарят на условията по вътрешните правила на СУ – да са заинтересовани, да са част от академичния състав или да се обучават в СУ или да са членове на редакционни колегии, съобщава „24 часа“.

  Сигналите ще бъдат разгледани и по тях ще бъде извършена проверка по реда и в сроковете на раздел II от Вътрешните правила, обясниха от Софийския университет.

  Петър Илиев бе обвинен, че е плагиатствал част от дисертация на конситуционалистката доц. Наталия Киселова в своя книга. Това е станало през 2015 г. Тя обаче не го е обвинила тогава, за да запази репутацията на СУ и защото нямала гръб, обясни Киселова в интервю за сайта Антени.

  Съмненията срещу Илиев се появиха преди седмица, когато името му се спрягаше за евентуален кандидат за премиер от ИТН. Според ДБ и ИБНИ това е станало причина в последния момент да бъде сменен, а за поста да бъде предложен Пламен Николов, което обаче ИТН отричат. Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи в проекто кабинета на Пламен Николов. Той беше и в първото правителство, обявено от Слави, но като правосъден министър.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg