• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Областният управител: Проблемът със сметосъбирането във Варна все още не е решен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Настоявам за по-добър контрол и санкции, както към фирмата изпълнител, така и към недобросъвестните граждани, подчерта Смърков

  След съвместна среща с представители на Община Варна, РИОСВ и РЗИ, стигнахме до извода, че проблемът със сметосъбирането в града все още не е решен. Това заяви областният управител на Варненска област Марио Смърков след края на работния форум, иницииран от него.

  За по-добър контрол и санкции по отношение на сметосъбирането във Варна ще настояват от областна управа. Ежедневно ще бъде обменяна информация между институциите и ще бъдат отправяни предписания до отстраняване на проблема, увери Смърков. “Всеки ден ходя пеш на работа и сам виждам, че ситуацията със сметосъбирането във Варна все още е далече от нормалната”, отбеляза Смърков.

  Независимо от заявения от фирмата, отговаряща за сметосъбирането проблем от техническо естество и липсата човешки ресурс, областният управител постави акцент върху това, че когато една страна сключва договор, тя трябва предварително да е наясно първо с ресурса, с който разполага и второ с особеностите на средата, в която ще оперира – в случая град Варна, в който в разгара на курортния сезон има много повече хора, които генерират и повече отпадъци.

  Марио Смърков подчерта, че настоява пред община Варна да завиши и контрола върху гражданите за това дали изхвърлят сметта си на обозначените за това места.

  За упражняване на контрола по места ще съдействат и представители на Районните кметства.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg