• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Около 400 ваксини срещу COVID-19 са поставени във Варна през почивните дни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Заболеваемостта е 80-82 на 100 000 души, областта все още е в зелената зона, но новите случаи на заразата са два пъти повече

  Около 400 граждани и гости на морската столица са преминали през изнесените имунизационни кабинети през почивните дни, отчете директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова, като отбеляза, че по време на кампания бройката на проявилите интерес винаги е по-висока.

  Варненци все още не са достатъчно осъзнати за ползите от ваксинацията срещу COVID-19, коментира областният управител на Варненска област Марио Смърков след края на работна среща по темата с представители на РЗИ, Агенцията по безопасност на храните, община Варна и Инспекцията по труда.

  Апелираме към личното самосъзнание на варненци, нека спазват мерките, ролята на държавата е контролна, но самоконтролът е на водещо място, отбелязаха Марио Смърков и д-р Дочка Михайлова.

  Разбирам негативното отношение на хората към носенето на маски и другите ограничения, но ако не беше животозастрашаващо, нямаше да настояваме за това, подчерта директорът на РЗИ-Варна.

  Тя отбеляза, че в момента България е на едно недобро, трето място в Европа по смъртност от коронавирус, а тенденцията е до няколко седмици броят на загубените животи заради COVID-19 отново да започне да нараства.

  Настояваме гражданите и бизнесът да подходят с далновидост, да спазват мерките, за да не се стига до ново затваряне, подчерта областният управител на Варненска област и увери, че контролът на всички места ще бъде завишен.

  В момента Варна все още е в зелената зона за коронавирус със заболеваемост 80-82 на 100 000 души. Това е двойно увеличение спрямо предходния отчетен период, ако тенденцията се запази и достигнем 100 на 100 000 души, ще се наложи затягане на мерките, предупреди Смърков.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg