• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Христо Иванов се врътна-готов е да преговаря с БСП за правителство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Всички ще трябва да направим отстъпки, уверен е Иванов

  Промяна в позицията на „Демократична България“- съпредседателят Христо Иванов е готов да преговаря и с БСП в трудната ситуация около конструирането на нова власт. Това стана ясно днес от негово интервю пред БНР. Дори и третият мандат да отиде в социалистическата партия, Иванов е склонен на сътрудничество.

  „Призивът ни е да седнем и да изработим цялостната формула на правителство“, подчерта той и уточни: „За да няма избори сега, понеже този парламент не можа да роди пълноценно политическо управление и ние трябва да намерим някакъв заместител, който да ни спаси от това да хвърлим страната към избори, затова предлагаме правителство за 6-8 месеца. Единственият ни твърд призив е да има равноправни професионални преговори“.

  Иванов се надява и ИТН да се върне на масата за разговори. Според него огромните заплахи пред страната, например ковид кризата, изискват взаимни компромиси; политиците следва да намерят сили да носят трудната отговорност. „По дяволите личното его“, емоционално заяви Иванов.

  1 коментар

  1. Асен

   Иванов прави това, което му нареди Прокопиев – да се пробва да се домогне до власт на всяка цена.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg