• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Корнелия Нинова: В предложената актуализация на Бюджет 2021 има смущаващи неща
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Бяхме прави за необходимостта от актуализация на бюджета, за каквато призовавахме още преди 4 месеца.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

  По думите ѝ обаче в предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета има смущаващи неща – предвидените средства за здравето на нацията заради КОВИД кризата и доходите на хората. Според Нинова има достатъчно ваксини и няма необходимост от закупуването на допълнителни количества. Ваксини са осигурени за 2022 г. и 2023 г., коментира Нинова като се позова на данни на МЗ.

  „Служебният кабинет иска да се отпуснат на КЕВР около 17 млн. лева за глоби за това, че са осъдени за свои действия, коментира Нинова. 3 млн. лева са предвидени за бонуси на служителите в регулатора. Средната заплата в КЕВР е 5000 лв., защо е всичко това?“, попита лидерът на БСП.

  Корнелия Нинова каза още, че с повече разговори и с по-малко емоция може да се реализира третият мандат. Тя има готовност за разговори с президента Радев, за да бъдат потвърдени служебните министри за редовен кабинет.

  „Няма да каним министри зад гърба на президента Радев. Ако той не е съгласен, ще търсим други варианти.“, коментира Корнелия Нинова.

  Лидерът на левицата коментира и разпространените кадри от протестите през миналата година. Тя ги определи като – потресаващи са . Нинова се обяви за обективно разследване, съд и понасяне на отговорност от виновните.

  „Единственият начин да се справим с подобни случаи е да има обективно понасяне на отговорност. Имали сме много такива случаи, не се е стигнало до реален резултат“, заяви тя.

  Според нея не пречи да има изслушване на главния прокурор по темата в Народното събрание.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg